صکوک استصناع

فهرست مطالب

قیمت کتاب :

صکوک استصناع (بررسی ابعاد فقهی، عملیاتی، حسابداری، ریسک)

مطابق با اهداف ترسیم شده در سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، دستیابی به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی و تبدیل به کشوری توسعه یافته با رشد شتابان و مستمر اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته است.یکی از عواملی که در جهت دستیابی به هدف رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی نقشی اساسی ایفا می¬کند، توسعه بخش مالی کشور است.

اهمیت توسعه بخش مالی کشورها به این دلیل است که بخش مالی کارآمد، نقشی اساسی در تجهیز منابع مالی برای سرمایه‌گذاری، تشویق ورود و تجهیز سرمایه خارجی و بهینه سازی سازوکار تخصیص منابع ایفا می کند.هر شركت، سازمان و جامعه‌ای برای توسعه و پیشرفت به منابع مالی نیاز دارد. در طول دوره عمر مدیریت مالی، دانشمندان این رشته تلاش كرده‌اند

تا ابزارهای گوناگونی را طراحی كنند تا بتوان به وسیله این ابزارها به منابع مالی دسترسی پیدا كرد. این ابزارها عمدتاً دارای ریسك می‌باشند و سرمایه گذاران در این ابزارها بر اساس ریسكی كه دارند، طلب بازده‌های مختلفی می‌نمایند.

لذا آنچه كه این ابزارها را برای مشتریان جذاب می‌كند، نرخ بازده‌های متناسب با میزان خطر است كه این نرخهای بازده بر اساس بهره محاسبه می‌شود.امروزه گستره وسیعی از خدمات و محصولات در بازار مالی سرمایه و اسلامی وجود دارد که می تواند به بخش قابل توجهی از نیاز افراد حقیقی و حقوقی که درصدد سرمایه‌گذاری‌های اسلامی و مشروع هستند پاسخ دهند.

از جدیدترین ابزارهایی که در بازارهای مالی اسلامی در سال های اخیر مورد استفاده قرار می‌گیرد، می توان به صکوک اشاره نمود. صکوک اوراق بهاداری است که می توان از آن برای پاسخگویی به انواع نیازهای تامین مالی بنگاه های اقتصادی در بازار سرمایه استفاده نمود و از طریق انتشار آن به توسعه و تعمیق بازارهای مالی کشور کمک نمود.

 در راستای گسترش کمی و کیفی بازار سرمایه در کشورهای اسلامی یکی از این ابزارهای قابل ارائه، صکوک استصناع است. از طریق انتشار این اوراق در بورس اوراق بهادار می توان علاوه بر تامین مالی طرح ها و رونق بخشی به بازار سرمایه، تا حدودی خلأ وجود اوراق قرضه را در تامین مالی طرح ها پر نمود و از این طریق با توسعه بازارهای مالی کشور، گامی در جهت اعتلای رشد اقتصادی کشور برداشت.در این کتاب به معرفی صکوک استصناع، ضرورت و چگونگی شکل گیری آن به عنوان یک ابزار مالی، مدل های عملیاتی ، ابعاد فقهی، ریسک، حسابداری ، قیمت گذاری و… پرداخته شده است.

منبع

کتاب صکوک استصناع (بررسی ابعاد فقهی، عملیاتی، حسابداری، ریسک)

اثر : دکتر علی مهدوی پارسا ، مرضیه نوراحمدی

ناشر : انتشارات نظری

استفاده از مطلب ، با ذکر منبع بلا مانع است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا